LearnAddiction 3

Modul de e-learning pentru profesioniștii în adicții axat pe reducerea riscurilor

COMUNICAT DE PRESĂ

Pe 6 și 7 februarie2024, s-au întâlnit la Madrid reprezentați a șapte organizații din șapte țări UE care participă la cea de-a treia fază a proiectului LearnAddiction.

În prima fază a proiectului (noiembrie 2019 – octombrie 2021) a fost dezvoltată prima platformă de e-learning deschisă și multilingvă pentru profesioniștii din domeniul adicțiilor, cu patru module: adicții comportamentale, adicții la tineri, perspectiva de gen în adicții și standardele europene de calitate pentru prevenirea consumului de droguri. Această platformă este disponibilă în șapte limbi (engleză, spaniolă, slovenă, română, portugheză, cehă și franceză) la www.learnaddiction.eu.

În a doua fază a proiectului LearnAddiction (februarie 2022 – iulie 2024), partenerii proiectului au dezvoltat un nou modul de e-learning centrat pe chemsex. Acest nou modul de e-learning va fi publicat în curând pe www.learnaddiction.eu.

Acum, în cea de-a treia fază a proiectului LearnAddiction (octombrie 2023 – martie 2026), partenerii de proiect vor dezvolta un nou modul de e-learning legat de reducerea riscurilor asociate consumului de droguri.

În timpul întâlnirii de la Madrid, reprezentanții organizațiilor partenere în cea de-a treia fază a proiectului LearnAddiction au stabilit direcțiile pentru noul modul de învățare electronică privind reducerea riscurilor. Odată ce prima dezvoltare este finalizată, o versiune beta va fi publicată pe www.learnaddiction.eu. Toți utilizatorii actuali ai platformei LearnAddiction vor avea acces la acest nou modul, îl vor putea testa și oferi feedback. Pe baza acestui feedback, partenerii de proiect îl vor îmbunătăți înainte de publicarea versiunii finale în februarie 2026.

Această a treia fază a proiectului LearnAddiction este o inițiativă a UNAD (Rețeaua spaniolă a organizațiilor din domeniul adicțiilor) în colaborare cu UTRIP (Slovenia), DIANOVA (Portugalia), SANANIM (Republica Cehă), RHRN (România), FedaBXL (Belgia) și NOTDIENST (Germania). Proiectul este cofinanțat de Programul Erasmus+ al Uniunii Europene.

__________________

Notă: Acest document a fost realizat cu asistența Uniunii Europene. Conținutul acestui document este responsabilitatea exclusivă a partenerilor de proiect și nu poate fi considerat în niciun fel ca reflectând punctele de vedere ale Uniunii Europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*