Efectele secundare dezastruoase ale războiului de droguri sunt evidente chiar şi pentru Biroul Națiunilor Unite pentru Droguri şi Criminalitate (UNODC). Cu toate acestea, nimeni nu a evaluat în mod corespunzător relația dintre costurile și beneficiile actualului sistem.

Încă de anul trecut, când se aniversau 50 de ani de la semnarea Convenției unice asupra stupefiantelor, care sprijinea războiul împotriva drogurilor, website-ul campaniei Count the Costs, http://countthecosts.org/ a devenit o importantă bibliotecă ce conține informații despre efectele nocive ale actualului sistem de control al drogurilor. Biblioteca e împărțită în şapte secţiuni, fiecare corespunzând unui tip de cost: dezvoltare și securitate, sănătate publică, drepturile omului, discriminare, infracționalitate, mediu economic.

Dacă aveţi orice imagini, videoclipuri, rapoarte, articole, link-uri web sau alte materiale de oriunde din lume pe care considerați că ar trebui să le faceți cunoscute, vă rugăm să le trimiteți pe adresa info@countthecosts.org .

Această colecţie va fi extinsă şi actualizată în fiecare an, cu sprijinul partenerilor de proiect. Website-ul Count the Costs este o resursă de dezvoltare care va găzdui exemple de costurile ale războiului de droguri. Este o lucrare în curs de desfăşurare, care va dezvolta pe parcursul 2011. La această etapă poate fi privit ca rafturile bibliotecilor parţial umplute pe care le poți ajuta să se umple cu un material adecvat (mai multe informaţii).