Curs pentru avocați: Consumatorii de droguri – legislație și proceduri antidrog, drepturile omului și sănătatea

RHRN și APADOR-CH organizează un curs pentru 15 avocați. Cursul este programat pentru 13 octombrie, la Hotel Pullman Bucharest World Trade Center, Piața Montreal nr. 10, sector 1. Cursul este adresat avocaților interesați de problematica drepturilor omului și de justiție socială.

Cursul durează o zi, agenda este disponibilă aici. Participarea la curs este gratuită. Cursul este susținut de Nicoleta Popescu (APADOR-CH) și Valentin Simionov (RHRN).

Înscrierile se pot face prin email (office.rhrn@gmail.com) sau telefon (0733 987 506) până la data de 11 octombrie 2014.

Activitatea face parte din proiectul „Consumatorii de droguri în sistemul românesc de justiție”, implementat de Romanian Harm Reduction Network, în parteneriat cu Asociația pentru Apărarea Drepturilor Omului în România – Comitetul Helsinki, Administrația Națională a Penitenciarelor și Inspectoratul General al Poliției Române. Proiectul este finanțat de Open Society Foundations.

Cursul face parte dintr-o serie de acțiuni menite să atragă atenția specialiștilor în drept penal și instituțiilor ce aplică legea 143/2000 privind prevenirea și combaterea consumului și traficului de droguri asupra legăturii dintre legea penală, consumul de droguri și reintegrarea socială a persoanelor afectate de consumul de droguri, continuând activitatea de formare inițiată printr-un curs organizat cu sprijinul Institutului Național al Magistraturii la care au participat 19 magistrați.

Avocații reprezintă o resursă esențială în sistemul de măsuri orientate către reducerea riscurilor asociate consumului de droguri. Ei pot folosi legea pentru a preveni sau reduce impactul abuzurilor la adresa consumatorilor de droguri provenite din direcția organelor legii, a serviciilor medicale și sociale. Pot combate discriminarea la locul de muncă și pot lupta pentru egalitatea de șanse în societatea românească.

Informații suplimentare:

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*