Se deschide un nou centru pentru CD – ALIAT

ALIAT si Agentia Nationala Antidrog, cu sustinerea Spitalului de Psihiatrie “Prof. Dr. Al. Obregia” vor deschide in luna noiembrie a acestui an un nou centru destinat consumatorilor de droguri.

Noul centru va avea ca focus al activitatilor sale consumatorii de heroina care vor putea beneficia aici deservicii integrate, inclusiv substitutie-mentinere pe agonisti opiacei (suboxona si metadona).

Centrul va avea acces direct din afara spitalului, pe strada Moldovita, si va oferi gratuit servicii consumatorilor de droguri. 

ALIAT a subcontractat in acest centru servicii de consiliere si psihoterapie in cadrul carora va aplica tehnicile si tipurile de interventie pilotate pana acum cu succes in cadrul proiectului AlcoHelp ajustate specific pentru consumatorii problematici de alcool.

ALIAT face in acest fel un pas inainte in strategia sa de dezvoltare ca organizatie nonguvernamentala ofertanta de servicii care acopera intreaga plaja de interventii, de la prevenirea primara la tratament si harm reduction, pentru o multitudine de tipuri de substante si consumatori, precum si servicii de cercetare si instruire pentru profesionistii din domeniul sanatatii.

Dr. Eugen Hriscu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*