Intalniri si traininguri INTEGRATION

Participări întâlniri și traininguri:

În perioada iulie – noiembrie 2007 membrii echipei INTEGRATION au participat la diverse întâlniri și traininguri atât naționale cât și internaționale: 

Drug Use and Roma Communities: A Regional Conversation – București: subiectul principal al seminarului a fost acela al modului de abordare a serviciilor de reducere a riscurilor asociate consumului de droguri adresate persoanelor de etnie roma din Europa Centrală si de Est, întâlnirea fiind organizată de OSI Public Health Program cu ajutorul ARAS printre participanți numărându-se reprezentanți din România, Macedonia, Slovacia, Bulgaria, Portugalia, Serbia, Ucraina, Lituania si OSI New York.

– „Fonduri Structurale pentru capital uman 2007-2013. Scriere de proiecte”. Cursul a fost organizat de către Agenţia Naţionala Antidrog şi au fost invitaţi mai multi reprezentanţi ai organizaţiilor nonguvernamentale angrenate în desfăşurarea programelor de prevenire şi reducere a efectelor consumului de droguri cât şi reprezentanţi ai CPECA-urilor din ţară. Scopul acestui curs a fost să se cunoască modul de utilizare a managementului ciclului proiectului pentru pregătirea şi implementarea proiectelor finanţate din Fonduri Structurale şi de Coeziune; cadrul legislativ şi instituţional al României, documentele programatice; paşii pe care trebuie să- i parcurgă un solicitant pentru obţinerea finanţării; cererea de finanţare; documentaţia conexa solicitată la depunerea cererii de finanţare; evaluarea unui proiect; circuitul pe care îl urmează documentaţia pentru obţinerea finanţării şi organismele care intervin în evaluarea acesteia.

Reducerea Riscurilor Asociate Consumului de Droguri : curs de formare de formatori – CNPDS București : în cadrul acestui curs două persoane din cadrul Asociației INTEGRATION au fost acreditate ca formator de formatori de către Ministerul Sănătății Publice.

Conferinta Internationala “Impreuna – pentru drepturile celor dezavantajati” – Galați. Obiectivul principal al conferiței a fost acela de a lansa manualul cu modelele de bune practici în advocacy privind persoanele cu dizabilități din România, Bulgaria și Belgia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*